Image
12 Eylül, 2022

Gerçek Bal Nasıl Anlaşılır ?

Anlaşılmaz.

Öncelikli olarak şunu belirtmeliyiz ki günümüz teknolojileri o kadar gelişmiştir ki tahlillerde bile anlaşılamayan sahte ballar üretilmektedir.

Bal güven ile alınan bir üründür önce üreticisine güvenen satıcıya güvenmeniz gerekmektedir.

Bir balın sahte olup olmadığını anlamanın en iyi yollarından biri hassas bir damağa sahip olmaktır. Yıllarca binlerce bal tatmış kişiler bir makineden daha iyi sonuç verebilir.

Tabii ki tahliller de gelişen teknolojiyle birlikte geliştiği için daha detaylanmakta. Fakat herkesin aldığı bir kiloluk balı tahlile götürme gibi bir imkanı olmadığı için temel olarak güven gerektirir.

Şunu da belirtmeliyiz ki bir bal yüzde yüz doğal olabilir, arı hiç şeker yememiş olabilir fakat bu durum balın kaliteli olduğu anlamına gelmemektedir. Balların içerdiği çiçeklerin çokluğu, faydaları balların kalitesini arttıran unsurlardandır.

Peki biz ne yapmalıyız ? Öncelikli olarak güvendiğimiz kişilerden bal satın almalıyız. Balda ucuza kaçmak belki o gün cebinizi kurtarabilir fakat yaşınız ilerledikçe sahte bal yemenizden dolayı çeşitli hastalıklardan müzdarip olabilirsiniz. Sağlık için alınan bir ürün için bu iç açıcı bir durum değildir.


Herkesi Satış Noktamıza Bekleriz

Adres: Zeyrek mahallesi Nevşehirli İbrahim Paşa caddesi Numara 22/A Fatih - İstanbul


Telefon: +90 (537) 307 95 97